Wie is Roeland?

“Roeland is een bijzonder mens, een trainer en coach met een hotel management achtergrond en een brede blik op de wereld. Interesses in overvloed en energie voor 10. Een echt relatiepersoon, Roeland werkt graag met mensen en groepen waar hij zichzelf kan zijn. En nog belangrijker, waar anderen ook zichzelf kunnen zijn. En wat mooi is: verkopen doet hij niet, vanuit interesse en nieuwsgierigheid ontstaat er een relatie. Relaties werken al jaren met hem samen op uiteenlopende vraagstukken. Dit heeft vast te maken met zijn openheid, liefde voor overeenkomsten en de overtuiging dat verschillen ontdekken lang niet zo interessant is als het blootleggen van dat wat ons verbindt.”

Deze aanpak past Roeland toe op groepen en teams. Door een veilige omgeving te creëren ontdekken zijn klanten dat de kracht van een team zit in de diversiteit en het omarmen van de verschillen én de overeenkomsten. Gewoon training geven en met teams werken zonder de leidinggevende erbij is niet aan de orde. Leiderschap brengt namelijk  verantwoordelijkheden met zich mee. En Roeland biedt idealistische resultaatgerichtheid waar niets onbesproken blijft als dit het team verder brengt.

Roeland is een creatieve geest die energie krijgt van ontwikkelen en niet van herhaling. Dus eenzelfde training meerdere keren geven gebeurt niet – ieder team of organisatie is anders. Als Roeland met een team werkt, wordt er altijd iets unieks ontwikkeld. Vooral leren door te doen staat centraal. Altijd als gastheer, vaak met koken als metafoor voor de teamdynamiek, zo geeft Roeland zijn klanten een leerervaring die resultaat levert.

Ik heb mijn beroepsopleidingen gevolgd bij Phoenix (Transactionele Analyse, NLP, Familie- en Organisatieopstellingen en Rouwbegeleiding); bij Piet Weisfelt (Coachen tot de Kern, Liefdesenergie, Omgang met weerstand, Groepsdynamica); Functional Fluency, Systeemkunde, Verwaarloosde Organisaties (UVA) en de laatste jaren bij het ISVW (Filosofisch practicus, Interculturele filosofie, Visie ontwikkeling, Socratisch gespreksleider en Begeleider Moreel Beraad).


Roeland ten Napel: ik hou ervan verhalend dingen te doen

In het werken in, met en voor teams en organisaties, zowel professioneel en als vrijwilliger, schenk ik aandacht aan het welkom. Ik neem hier de tijd voor, voel, proef en heet van binnen ieder welkom, ieder mens en iedere dynamiek. Vaak hartverwarmend en wederkerig, soms verdurend en hard werkend. Het resultaat is er altijd, als er sprake is van een welgemeend welkom (gelegen komend) hoe klein ook, dan kun je met elkaar aan de slag. Dan is de start energie aanwezig en ervaren de leden veiligheid, ze voelen zich thuis en kunnen uitgedaagd en gestimuleerd worden.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 56AD7B07-9E93-41B9-96AB-DB0A89A77E0C-e1585918202746-1024x768.jpeg
Maasai Lodge Naïrobi National Park – Kenia (november 2019)